De Studio's

De Fotokelder

 

In 2011 kreeg ik steeds vaker de behoefte studio shoots te doen. Ik ben dan ook op zoek gegaan naar een ruimte om een eigen studio in te richten. In Amsterdam vond ik een heuse kelder. Hier is dan ook "De Fotokelder" geboren. De kelder bestond uit 2 ruime kamers waarvan er een volledig is ingericht als ontvangst- en kleedruimte. Hier was ook gelegenheid voor een gezellig kopje koffie of thee. De studio was voorzien van diverse achtergronden, flinke studiolampen en vele leuke attributen, zoals diverse stoelen, kisten

en een ligbank. Enige minpuntje van de kelder was de hoogte. Door de speciale wijze waarop de achtergronden zijn gemonteerd was de stahoogte beperkt tot 1,90 meter. Dat

gaf dus enige beperkingen, maar er waren voldoende alternatieven.

Johan Lemmen Fotografie

 

Bevriende collega Johan Lemmen heeft in September 2013 de deuren geopend van een studio in Almere-Haven. Ik heb Johan hierbij geholpen en ik mocht ook gebruik maken van deze studio. Dus alle shoots die niet mogelijk waren in de kelder deed ik in Almere. Denk hierbij aan grotere groepen, of mensen die slecht ter been zijn. Ook deze studio was voorzien van de nodige achtergronden, studiolampen en leuke attributen. Hier zijn we ook begonnen met het geven van diverse workshop op het gebied van digitale fotografie en alles wat daarbij komt kijken.

Nadat collega Suzanne van de Laar zich ook had aangesloten bij onze studio zijn we gaan kijken naar een ruimere studio. Na diverse locaties te hebben onderzocht hebben we besloten een geheel nieuwe studio te laten bouwen.

Studio 3 Almere

 

Op 4 juli 2015 opende we onze nieuwe zeer moderne studio in Almere-Buiten. Deze studio van bijna 150m² hebben we geheel zelf ontworpen, rekening houdend met alle zaken waar we in onze vorige studio's tegen aan liepen. Zo hebben we hier een prachtige ontvangstruimte, aparte kleedkamers, een zolder waar we alle props kunnen uitstallen, een zeer ruime en hoge studio met verschillende strak gestucte wanden in diverse kleuren en een natte ruimte, inclusief douche en bubbelbad. De studio is gelegen op industrie- terrein "De Vaart" in een groot pand waar een verzameling kleinere ondernemers de meest uiteenlopende activiteiten ontplooien inclusief diverse horecagelegenheden. Altijd voldoende gratis parkeergelegenheid. Kortom een Studio met potentie en ontzettend veel mogelijkheden.

Mobiele Studio

 

Tevens beschikken wij over een verzameling opvouwbare achtergronden en mobiele flitslampen. Hierdoor is het mogelijk om traditionele shoots op locatie te houden. Uiteraard kan er ook gebruik gemaakt worden van natuurlijke achtergronden. Denk hierbij aan het strand, het bos, unieke (oude) gebouwen, industriële panden en zelfs in en om een auto.

Heb je zelf een leuk idee voor een shoot op een leuke locatie laat het me weten, dan werken we samen een geheel vrijblijvend plan van aanpak uit. Ik sta open voor alle suggesties.